Masterclass Guy de Mey in augustus

Er staat weer een nieuwe podcast klaar. Zie de grote icoon hiernaast.

Zo maar een berichtje dat min of meer toevallig in mijn mailbox rolde:
“THE VOCAL SPLENDOR OF ITALIAN BAROQUE” met tenor Guy de Mey.

Vier dagen geeft de Belgische tenor Guy de Mey in Kontich (bij Antwerpen) een masterclass voor klassiek geschoolde zangers: van 6 tot en met 9 augustus.
De organisatie – Academix – schrijft verder dat ze erg blij met hem zijn omdat hij een autoriteit is op het gebied van het Italiaanse barok-repertoire. Hij heeft gewerkt met – en dan noemen ze een paar namen waar je van gaat likkebaarden, want dat zijn allemaal specialisten op het gebied van Barok-muziek: René Jacobs, Ton Koopman, Marc Minkowski, William Christie, Ivor Bolton, Jordi Savall.
En men heeft er nog een autoriteit bij gevonden: clavecinist Dieter Van Handenhoven (leuke naam voor een clavecinist). Een goeie clavecinist is onontbeerlijk bij dit repertoire, hij kan zangers (vooral bij het zingen van recitatieven) maken en breken.

De masterclass wordt gegeven in in Kontich, een minuut of 15 verwijderd van Antwerpen. Er is een slotconcert op 9 augustus en wellicht zijn ook de masterclasses toegankelijk voor publiek. Altijd leuk om bij te zitten en als deelnemers een beetje ervaring hebben, doen ze net alsof het publiek er niet is… kunnen ze er ook niet nerveus van worden. Hou hune website in de gaten dus

Nog even over Guy de Mey:
De Belgische tenor Guy de Mey werd geboren in 1955. Hij studeerde zang bij Stella Dalberg, Erna Spoorenberg, Sir Peter Pears en Eric Tappy. In 1975 werd hij Eerste Prijswinnaar Zang van de Belgische Muziekwedstrijd Pro Civitate.
In 2006 debuteerde hij aan La Scala in Milaan onder John Elliot Gardiner in Katia Kabanova, in 2008 stond hij Covent Garden, in 2013 in het Festival van Glyndebourne en afgelopen seizoen in de Festspiele van Salzburg, allemaal top 10 theaters/festivals.
Hij is sinds 1996 als docent zang aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium van Antwerpen.

Vanaf de foto blikt hij u en mij bijzonder vriendelijk aan. Dat geeft hoop dat hij met zachte (maar hopelijk ook dwingende) hand zijn studenten de goeie richting in zal leiden; met Schwarzkopfiaans gedril is nog nooit een zanger beter gaan zingen.
Er is nauwelijks repertoire op YouTube te vinden met bewegend beeld, wel wonderschoon gezongen barok-opnamen. Surft u vooral zelf!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *