Klassieke Actualiteiten

Er is zoveel te doen aan het klassieke muziekfront dat ik iets doe wat ik zelden doe, omdat er mij de tijd (helaas) toe ontbreekt: mij tot u wenden halverwege de week. Geen tijd te verliezen dus en meteen van start.

1.
In Vrij Nederland van 15 augustus jongstleden staat een leuk stuk over hedendaags klassiek. Nee, niet meteen wegzappen. Over mooie hedendaagse muziek. Niet over piep knor-muziek dus (die term wordt zelfs in het artikel genoemd. Ik ga hier niet het hele artikel herkauwen. Zoek zelf op de site van Vrij nederland zou ik zeggen. Wat ik wel wil overbrengen is hoop: op een goeie hedendaagse muziekcultuur, die weer meer mensen binenbrengt dan weg stuurt. Er mag weer welluidend gecomponeerd worden. Er wordt in het artikel een leuke website genoemd. Wilt u daar eens surfen klik hier.

2.
U kunt meeschrijven aan een opera! Meer weten: klik hier. Ik heb er zelf eens even gekeken en het ziet er veelbelovend uit. Overigens vooral doordat er in het artikel een foto is opgenomen van Angela Gheorghiu, opera diva (en draak) van dit moment en een plaatje om te zien!

3.
Theo Olof krijgt de Radio 4 Prijs. Het een een snoepie van een man, Theo Olof, nog heerlijk van ‘ons soort mensen’ van de oude garde van de klassieke muziek, maar genoeg muzikant om veel betekend te hebben in zijn lange leven. Dat ze maar opschieten met die prijs, want hij wordt er niet jonger op. 13 september is de uitreiking. U vindt er vast meer over de de website van Radio vier.

4.
Letterlijk uit een persbericht overgenomen:
In de hele maand december 2009 zingen Nederlandse zanggroepen voor moeders in ontwikkelingslanden. Zingen wordt in ontwikkelingslanden vaak gebruikt om informatie over gezondheid voor iedereen toegankelijk te maken. Omdat veel mensen niet kunnen lezen en schrijven. Maar ook omdat moeilijke onderwerpen zo makkelijker bespreekbaar worden.
Internationale gezondheidsorganisatie Simavi organiseert daarom het evenement HOGE NOOT. Simavi werkt in de armste delen van ontwikkelingslanden met moeders aan een betere gezondheid en via HOGE NOOT kunnen zangliefhebbers al zingend deze moeders steunen. Meer weten hoe u daar aan mee zou kunnen doen? Klik hier.

Nou dat was-ie weer voor het moment. Wat een info! Blij dat is zaterdag weer gewoon over zingen in de praktijk mag schrijven…

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *