Leuke berichten

Leuke berichten die ik oppik via facebook:

Allereerst: ik heb van de week weer een nieuwe podcast op de website gezet – zie hiernaast – en de 200ste opgenomen. Het duurt nog even voor we daar aan toe zijn, maar ik maak u alvast warm voor die uitzending, die ik alleen voor Vocalies gemaakt heb.

Meryl Streep gaat de hoofdrol spelen in een film over het fenomeen uit de twintigste eeuw: Florence Foster Jenkins. Iedereen die iets verder ingewijd is in de operazang heeft ooit van haar gehoord. FFJ leefde van 1868 tot 1944 en kon niet zingen. Dat deerde haar absoluut niet: ze was schathemeltje rijk en kon het zich veroorloven een orkest in te huren om haar te begeleiden.

Method-actrice als Streep is zal het haar goed afgaan. Oh, wat lijkt het me heerlijk: onbesnut kwelen en kraaienvals zingen op commando. Ben benieuwd of ze zelf een en ander inzingt, een stand-inn gaat gebruiken of ouwe opnamen van FFJ zelf gaat hanteren. In de trailer van de film houden ze dat (nog) uiterst geraffineerd geheim) Van het feit dat Hugh Grant haar manager gaat spelen ga ik alleen nog maar harder kwispelen….

Ik schreef al eens over FFJ. Klik hier als u dat stukkie nog eens wil lezen en hieronder is de trailer van de film

En dan is er nog een vocaal nieuwtje, maar niet meer heel nieuw: de Reisopera zingt Mozart’s juweeltje ‘Cosí fan tutte’ in een aantal grotere Nederlandse steden. Om meerdere redenen een van mijn favorieten: opgewekt verhaal, heerlijk rol-bevestigend mannen- en vrouwen-gedoe, fantastische muziek! Ga kijken als u kunt: het kan nog tot en met 19 maart.

Ook hier de trailer, die niet heel veel van de zang verraadt, maar wel laat zien dat er moderne ensceneringen zijn die zeer pruimbaar zijn (‘munne god, wat een zootje op dat toneel’, was mijn eerste grinnikende reactie…).

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *