Kaandorp en het Metropole: een geheid succes!

Och wat leuk! Een berichtje in het Eindhovens Dagblad van vandaag: Brigitte Kaandorp treedt op met het Metropole Orkest, ze gaat er het land mee door. Haar kennende zal het per avond leuker worden dus als u kunt: gaan!

Wat mij vooral triggerde in de berichten hierover: ze speelt de eerste scene uit de derde akte uit Wagner’s ‘Die Walküre’ en speelt daarin alle zeven de Walküren: Brünhilde (johootohooo!), Helmwige, Gerhilde, Ortlinde, Waltraute, Siegrune en Grimgerde. En vooral – ik citeer het ED – Kaandorp doet dat lekker ontregelend en dus vooral niet zoals Wagner ze bedoelde. Reden om een avond lang blauw te liggen… en het Metropole te horen spelen. Die jongens en meisjes kunnen alles spelen, maar dat wist u al uit eerder stukkies van uw Vocalies. Ik heb een boon voor dit orkest en gelukkig, gelukkig, gelukkig mag het blijven bestaan. Voor subsidie voor deze club zou ik desnoods persoonlijk in Den Haag de barricaden opgaan (alsof ze daar in Den Haag van onder de indruk zouden zijn…).

Ik heb ook een boon voor Kaandorp: ooit, toen ik nog donderblonde krullen had (die van mij kwamen uit een potje, die van Kaandorp zijn volgens mij echt), vond men nogal eens dat wij op elkaar leken. Naarmate we beiden ouder (en ik grijzer) worden, loopt die gelijkenis verder uit elkaar, maar raar genoeg voel ik me toch altijd enigszins verbonden met haar…

Het is niet gezegd dat u ná Kaandorp zomaar ineens naar ‘Der Ring des Nibelungen’ gaat, maar alla, een beetje dichter bij Wagner komt u misschien, al is dat dan uit onverwachte hoek…

Om er alvast een beetje in te komen in het filmpje de versie van ‘Het komt allemaal wel weer goed’ ook samen met het Metropole. Wat bemoedigende woorden voor de dirigent: als je Kaandorp kunt dirigeren en erbij overeind blijft kun je alles dirigeren…

En na het filmpje vindt u een speellijstje.

20 april 2016 Zuiderstrandtheater, Den Haag
21 april Theater Orpheus, Apeldoorn
23 april De Tamboer, Hoogeveen
24 april Stadsschouwburg, Utrecht (die is uitverkocht!)
29 april Schouwburg Tilburg (die is ook uitverkocht!)
30 april Stadsschouwburg Nijmegen
1 mei Koninklijk Theater Carré

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *