Prinsengrachtconcert 2018

Nederland herademt: na maandenlange droogte plenst het af en toe geweldig. De regen valt loodrecht naar beneden, alsof iemand ergens een douche-kraan heeft open gezet; er is nauwelijks wind.

Op zoek naar een onderwerp voor een nieuw blogje stuit ik op het enige moment dat je in de komende tijd wenst dat het even níet regent: zaterdag 18 augustus, ’s avonds… want dan is er het slotconcert van het Prinsengracht festival en het is zo lullig als het dan hoost…

Dit jaar een extra leuke cast voor dit concert: de broertjes Jussen spelen en hebben twee vrienden uitgenodigd: violist Daniel Lozakovich en sopraan Laetitia Gerards. Met deze laatste is er ook een Brabantse invalshoek: Gerards werd geboren in Helmond. Allemaal zijn ze aanstormend talent… en een beetje ook al gearriveerd talent: als je op het Prinsengrachtpodium mag staan tijdens het slotconcert ben je een goeie!

In het filmpje een klein interviewtje tussen AVROTROS-presentator Hans van den Boom (‘Boom’ voor intimi, en daar hoor ik nog steeds een klein beetje bij…) en de broertjes Jussen. Inmiddels (knappe) mannen geworden (de broertjes bedoel ik….), maar hun ontwapenende kinderlijkheid (en dat bedoel ik als kwaliteit!) nog niet kwijt geraakt. Ik wens hen toe dat ze die ook behouden!
Kijken aanstaande zaterdag, buiten is het toch k-weer!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *