Hofmann’s Erzählungen met een regisseur uit Nederland!

Van de week dook de naam van opera-regisseur Floris Visser ineens op toen ik iets heel anders aan het zoeken was op internet. Dat is een van de zegeningen van surfen en zoeken: je komt soms ineens ergens uit waar je helemaal niet op uit was en je kunt zeer aangenaam verdwalen op internet. Je moet wel tijd hebben: voor je het weet ben je anderhalf uur verder en zijn de aardappels die op het gas stonden te koken verpieterd (geheel fictieve situatie in mijn geval want ik hoef bijna nooit te koken en aardappels staan niet vaak op ons menu…)

Goed Floris Visser, dus en – in dit geval – het Badisches Staatstheater in Karlsruhe en hun productie ‘Hofmann’s Erzählungen’, komische opera van Jacques Offenbach (en voor de meeste rollen loei-moeilijk om te zingen trouwens….) .
Ze jubelen Floris Visser zowat de hemel in daar in Karlsruhe, wat jammer nou dat het zo’n eind weg is. Het moet voor zangers heerlijk zijn: werken met een regisseur die zelf ook zanger is; die snappen zoveel beter wat wel en niet werkt.

Floris Visser (geboren in 1983) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht, waar hij werd opgeleid als acteur en regisseur. Vervolgens studeerde hij zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en werd tijdens zijn studie daar benoemd tot docent drama en dramaturgie. In dezelfde periode werkte hij ook als regie-assistent bij ‘onze’ National Opera Academy en De Nationale Opera, waar hij de Duitse operaregisseur Willy Decker assisteerde.
Dan volgen er een heleboel producties en projecten die hij geregisseerd heeft.

In 2012 werd hij benoemd tot Cultural Professor aan de Technische Universiteit Delft (nog niet eens, of net 30 godbetert!).
En sinds die tijd is er een zegetocht, die dus nu even halt houdt in Karlsruhe.
Mocht u toch (je weet maar nooit) in de buurt zijn: tot 13 juli 2019 is de productie te zien

Ik laad de korte trailer op van de opera in Karlsruhe. Ziet er geweldig uit!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *