La vergine degli angeli

We zitten midden in de meimaand en dat is in de katholieke wereld de Maria-maand. Ik ben niet meer van de club, maar wel van de muziek, dus krijgt u van mij een stukkie Maria-lied. Uit ‘La forza del destino’ van Giuseppe Verdi de aria ‘La vergine degli angeli’. Ik was op zoek naar een opname uit de opera zelf, maar kwam hierbij uit.

Er wordt over AndrĂ© Rieu nogal eens badinerend gedaan en dan spring ik altijd in de verdediging (niet dat hij het nodig heeft; hij kan zich heel goed zelf verdedigen). Ook nu zie je weer: je kunt van zo’n stem houden of niet (ze zingt nogal wat lucht ongebruikt weg en ik hou niet zo van de zuurstokken-geluid en dito jurk) maar het is natuurlijk wel effe spátzuiver (ik weet hoe moeilijk deze aria wat dat betreft is) en ze weet wat ze zingt. Tempo en sfeer: niks op aan te merken; ik heb in ‘echte’ opera-uitvoeringen wel eens meegemaakt dat ze er een potje van maakten en Rieu doet dat zeker niet. En zelfs op dit kleine vierkantje YouTube-filmpje is voelbaar hoe Rieu en de zijnen het hele plein in een greep van ontroering hebben. Chapeau!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *