Kom heilige geest…

Ik zei van de week in mijn commentaar bij mijn ‘Lieke van de dag’ dat ik niet meer ‘van de club’ was. Met ‘club’ drukte ik me badinerend uit, ik bedoelde de Rooms-katholieke kerk. Maar wel van hun muziek, dus… Ik sta nog steeds achter mijn mening. Ik krijg het niet echt voor elkaar om me keurig uit te laten over de club, daarvoor zijn ze me te liefdeloos en zitten ze teveel op hun corruptie en hun centen. Maar hun muziek blijft overeind en er blijft nog altijd een merkwaardig soort van troost uitgaan van de Gregoriaanse muziek, bijna therapeutisch.
Als ik goed gezongen Gregoriaans hoor zakt mijn stress-level altijd meteen een heel eind naar beneden.

Daarom vandaag een mupke Gregoriaans. Ik zou er mijn in november 2019 overleden vader een groot plezier mee gedaan hebben. Hij zat er altijd een beetje mee dat ik zo luidruchtig afgaf op de kerk en maakte zich zorgen over mijn zielenheil. Maar dat ik Gregoriaans bleef waarderen was hem een troost.

Luister naar het ‘Veni creator spiritus’ (‘kom, heilige geest’; het is binnenkort pinksteren, het katholieke feest van de komst van de heilige geest, vandaar) gezongen door de monniken van Santo Domingo de Silos

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *