Sweeney Todd: it’s priest, have a little priest…

Ik beloofde u even geleden een stukkie Patty LuPone en vandaag schoot het me te binnen… Patty LuPone it is! Een van de beste (musical)zangeressen ooit. Hier in concert ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Stephen Sondheim (en da’s dan weer een van de beste musical-componisten ooit). Ze geeft de twee Sweeney Todds (George Hearn en Michael Cerveris) met gemak voldoende tegenspel, ze had er wel vier aangekund!
Ik voel me altijd zeer met haar verwant: geen schoonheid, bietje plomp, bietje scheef, tikkie (te) volks af en toe en een strot als een dragonder. Ik benijd haar om haar zich volkomen op het gemak voelen op toneel (dat heb ik niet met haar gemeen…), wat een artiest!
Ik heb de opname meerdere keren afgeluisterd en mijn glimlach werd alleen maar breder.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *