I like to be in America? Nou, eh….

Vandaag een beetje een snerend uithaaltje naar die pipo in de VS, die de wereldvrede ernstig bedreigt. Hoe lang is het niet zo geweest dat iedereen naar Amerika wilde, Amerikaan wilde zijn, spullen uit dat land wilde, groot, groter, grootst. Op dit moment zou ik nog niet daar willen zijn, al was het de laatste plek op aarde. Wat een toestanden…
Ten tijde van de première van Westside Story was ‘America’ nog zo’n beetje het beste wat een latino kon bereiken.
De musical maakte destijds een verpletterende indruk op me: van het geweerschot aan het einde, dat voorgoed een einde maakt aan de liefde tussen Maria en Tony (een eigentijds equivalent voor Romeo en Julia), lag ik nachten wakker.
Dus: vrolijkheid alom vandaag, maar met een bitter randje.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *