Role-model…

Vandaag Anneliese Rothenberger als ‘Lieke van de dag’. Een opname uit 1985. Suikerzoet allemaal, maar ik bedenk: in 1985 ging ik naar het conservatorium. Iemand in de toelatingscommissie (kweetnietweerwie…) zei dat mijn timbre het midden hield tussen Felicity Lott en Anneliese Rothenberger. Of het destijds als compliment bedoeld was waag ik te betwijfelen. Toelatingscommissies blinken in de regel niet uit door diplomatie. Maar nu ik Rothenberger alsnog hoor (lang leve YouTube) in 1985, besluit ik het alsnog als een compliment te zien. Ze werd in de operawereld vaak verguisd om haar werk in het operette en schlager-genre, maar ze deed haar ding en kwam ermee weg, vooral omdat ze haar ding góed deed. Ze heeft veel plezier gebracht (en was een echte diva, wat dat dan ook moge zijn). En ze was gewoon goed, verzorgd, gedisciplineerd in alles wat ze deed. Hulde!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *