The gambler

Ik werd vanochtend wakker met dit ‘Lieke van de dag’ in mijn hoofd. Weet niet waar het vandaan kwam, zal wel in een droom gezeten hebben… Ik word meestal ‘s ochtends met een wijsje in mijn hoofd wakker (ook een titel van een ‘Lieke’, ‘Kinderen voor kinderen’, weet u nog?). En tot en met het douchen weet ik nog waar die wijsjes vandaan komen, daarna gaat het op in de routine van de dag en verdwijnen ze naar de achtergrond, om af en toe ineens weer op te poppen, als een duizendknoop-plantje in een feng-shui-aangelegde tuin… (die woordspeling leg ik niet uit).

Het wordt volgens mij pas écht gevaarlijk als je wakker wordt met een Lieke en het níet meer kunt herleiden…
Hoe dan ook: ik hoorde dít Lieke voor het eerst van The King’s Singers, lang geleden, het staat op de LP in de afbeelding en die heb ik ooit gehad. Waar zou die gebleven zijn?

Het nummer is natuurlijk eigenlijk van Kenny Rogers, heel veel Amerikaanser komt het niet. Hoor hoe de door en door Engelse mannen van King’s College keurig ‘mid-atlantic’ zingen, ik moet er altijd om glimlachen.
Het Lieke is mij bijgebleven vanwege de ijzersterke tekst, die zo klopt dat ik het vrijwel meteen in zijn geheel kon onthouden. Hier is het thema:

You’ve got to know when to hold ‘m, know when to fold ‘m,
know when to walk away, know when to run.
You never count your money, when you’re sittin’ at the table.
There’ll be time enough for countin’, when the dealing is done.

Wat een motto!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *