Te Deum uit Tosca

Lekkere alles-uit-de-kast-muziek vandaag: het ‘Te Deum’ uit de opera Tosca. Gezongen door een man die op dit moment in de top drie staat als het gaat om het zingen van slechterikken in opera: Bryn Terfel. Weergaloos nap gecomponeerd trouwens van Puccini: hij doet al aan ‘Leit-motiven'(dit is voor de knagers onder u…). Het motiefje dat bij Scarpia hoort (de slechterik dus…) zit heel handig in de inleiding verweven en de dreiging zit door het hele stuk gecomponeerd. Uiterst duister allemaal. Deze Scarpia heeft op geen enkele manier edele motieven en moet dat aan het einde met de dood bekopen.
Een beetje donker allemaal, maar qua klank een hele goeie opname!
Geweldige opera!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *